12.12.19

Від прав людини до прав дитини

   Щороку 10 грудня відзначається Міжнародний день захисту прав людини. Саме цього дня 1948 року було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН Загальну Декларацію Прав Людини.
   Права людини. Права дитини. Ці фрази міцно ввійшли в наше життя та прижилися в сучасному суспільстві. Людина повинна з дитинства рости з розумінням необхідності знати та виконувати свої права і обов'язки та поважати права і свободи інших людей.
   З нагоди цієї події відбулося чергове засідання правового клубу "Територія закону", що діє на базі читального залу Диканської районної бібліотеки. Тема засідання "Від прав людини до прав дитини" дуже актуальна для підростаючого покоління.
   Учасниками заходу були учні 7 - 8 класів Диканської ЗОШ І - ІІІ ступеня, які є членами правознавчого клубу "Територія закону". Провідний бібліотекар С.Тютюнник розповіла присутнім про права та обов'язки громадянина нашої країни, ознайомила з міжнародними правовими документами з прав людини і дитини, що діють в Україні, а саме "Загальна Декларація Прав Людини". А заступник начальника Диканського бюро правової допомоги Л.Маценко розповіла про державні установи та громадські організації, які захищають права людини. Фахівець Диканського районного сектору з питань пробації Є.Попадинець навела приклади порушень прав людини, зокрема дітей.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар