08.05.20

Стежками пам'яті

   Цього року ми відзначаємо 75 років Перемоги у Другій світовій війні. 
   Не зникне в пам'яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Ми не можемо забути тих, хто віддав своє життя за щастя інших.
   Друга світова війна почалася 1 вересня 1939 року з попередньої злочинної змови керівництва двох країн - фашистської Німеччини та більшовистсько - комуністичного Радянського Союзу. Гітлерівська Німеччина напала на мирну Польщу. Ця іскра швидко запалила світову пожежу. А вже 22 червня 1941 року у вогняному смерчі Другої світової війни палала вся Україна...
   Вогнище війни втягнуло 67 держав, 80% населення земної кулі. Друга світова війна тривала довгих 2 194 дні. Чорним смерчем вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії, Африки. Вона охопила простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто пропав безвісти.
   ...Навіть через 75 років після закінчення Другої світової війни не можна поставити фінальну крапку в підрахунку людських втрат. Війна нагадує про себе тисячами обелісків на нашій землі і братських могил. Вони - святиня нашої пам'яті.
   А ще пам'ять живе в книгах. То ж у бібліотеці демонструється виставка з нагоди Дня Перемоги - "В книжковій пам'яті - миттєвості війни". Читайте про війну! Адже ми маємо шанувати світлу пам'ять наших дідів, батьків, сестер, братів. Воїни, що загинули в боях за Батьківщину, стають небом над нею і ми в довічному боргу перед ними.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар