17.05.22

Всесвітній день інформаційної спільноти


   Сьогодні у всьому світі відзначається Міжнародний день інформаційної спільноти. 27 березня 2006 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію, в якій проголосила 17 травня Всесвітнім днем інформаційної спільноти.
    Інформаційні технології, увійшовши в життя кожного з нас, сприяють суттєвим змінам у всіх сферах діяльності. Важко сьогодні переоцінити значення інформатики, ІТ-технологій та і всіх видів діяльності, пов’язаних з використанням комп’ютерів. Вони надають сучасній людині необмежені можливості доступу до інформації, самовдосконалення і самоосвіти. Цей день – професійне свято всіх програмістів, веб-дизайнерів, системних адміністраторів, редакторів інтернет-видань, інтернет-провайдерів, а також решти людей, зайнятих у сфері інформаційних технологій.
 Всесвітній день інформаційної спільноти – свято, яке покликане популяризувати інфокомунікаційні технології. Вони надають сучасній людині необмежені можливості доступу до інформації, самовдосконалення і самоосвіти (Резолюція ООН № A/RES/60/252 від 27. 03. 2006 р.)
   Надзвичайно важливим є впровадження сучасних інформаційних технологій і у бібліотечну діяльність. Диканська публічна бібліотека надає користувачам безкоштовний доступ до мережі Інтернет і запрошує всіх бажаючих скористатися цією послугою. Наша бібліотека є офіційним хабом цифрової освіти. Хаби цифрової освіти — це місця, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до сайту Дія.Цифрова освіта та пройти навчання з цифрової грамотності. Приходьте до нас і навчайтесь!
   Тож бажаємо всім фахівцям удачі, вдалих і чітких рішень, всього найкращого в житті!



Немає коментарів:

Дописати коментар