10.05.22

Наближаємо Перемогу

  Минуло вже понад два місяці повномасштабної російсько - української війни... І це були найжахливіші місяці для України з часів Другої світової. Рашистські орди, як і вісімдесят років тому орди гітлерівців, плюндрують наші міста і села, вбивають мирних жителів і вже чинять справжній геноцид українського народу. Людей вбивають за український прапор, українську мову, просто за те, що ми - українці. Але ворогу не здолати нашу непереборну націю - ми на своїй землі, з нами віра в Перемогу.

  Отож, з нагоди Дня пам'яті і примирення та до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні провідний бібліотекар абонементу Диканської публічної бібліотеки Т.Михайлик та провідний бібліограф О.Гірняк організували для численних користувачів бібліотеки розгорнуту книжкову виставку "Молюсь за тебе, Україно!". До уваги представлені  документальні книги пам'яті Другої світової війни, часів Революції Гідності, про війну на сході України і мужніх захисників нашої держави, єдиних у своєму прагненні захистити Батьківщину. Також представлені і художні книги про війну, найсильніші з усіх, що ви читали за останні десять років. Серед них - С.Алексієвич "У війни не жіноче обличчя", Г.Морріс "Татуювальник Аушвіцу", Т.Кініллі "Список Шиндлера". 

  На нашій книжковій виставці експонуються художні книги про війну на сході України, які сьогодні вже здобули заслужену популярність серед читацької аудиторії - Ганна Ручай "На східному фронті є зміни", Євген Положій "Іловайськ", "5 секунд і 5 днів", Сергій Лойко "Аеропорт", Борис Гуменюк "Блокпост", Андрій Кокотюха "Вогняна зима", "Олег Сенцов".

  До Дня пам'яті і примирення бібліотекарі абонементу організували для користувачів бібліотеки акцію "Прочитай книгу про війну". Особливою симпатією серед читачів користувалися книги С.Алексієвич "У війни не жіноче обличчя", В.Запеки "Цуцик", книга спеціального кореспондента ТСН каналу 1+1 Наталії Нагорної "Повернутися з війни".

  Читаємо про війну.

  Дякуємо і мертвим, і живим. Ми не маємо права забувати. Наближаємо Перемогу!







Немає коментарів:

Дописати коментар