02.06.23

«Скажи курінню – НІ!»

    Чимало звичок, що формуються у людини ще в підлітковому віці, залишаються з нею на все життя. Насамперед, це стосується звичок, що впливають на здоров’я.

    Найбільш поширеними серед шкідливих звичок є вживання алкогольних напоїв і тютюнокуріння – від епізодичних  вони стають регулярними.

    Реклама пива та інших алкогольних напоїв, маркетингові хитрощі тютюновиробників, підтриманні мас-медіа, нас просто полонять. Їх продають у магазинах, кіосках, барах, вживають усюди – на вулиці, у громадських місцях, порушуючи закон. П’ють і курять друзі і родичі, сусіди і навіть наші улюблені герої.

    В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поши-рення тютюнопаління у молодіжному середовищі.

    Тому  День боротьби з тютюнопалінням – це привід ще раз задуматись, що для кожного з нас важливіше, здоровя чи сумнівне задоволення. І якщо у когось із людей, що курять, десь глибоко дозріло бажання розпрощатись із тютюном, то б чому не зробити це саме сьогодні?!

    У Всесвітній день без тютюну, який щорічно відзначають в останній день травня для учнів 8-А класу ОЗ «Диканська ЗОШ І – ІІІ ступеня» бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки підготували та провели мотиваційну годину «Скажи курінню – НІ!».

    Під час заходу бібліотекарі закликали учнів вести  здоровий спосіб життя, боротися із шкідливими звичками, однією з яких є – куріння. Присутні мали змогу дізнатися про історію самого тютюну, як він з’явився у нашій та інших країнах, про шкідливість тютюнопаління, що відбувається в організмі людини під час куріння та до яких хвороб це призводить. Про це розповіли учням бібліотекарі   абонементу та читального залу Марія Тягній та Світлана Тютюнник.

    З бібліографом Диканської публічної бібліотеки Ольгою Гірняк, юнацтво бібліотеки мало змогу виконати експеримент «Модель здоров’я»,власноруч створити антирекламу пачці цигарок, підрахувати щомісячні та річні грошові витрати курців та спростувати 5 основних міфів про паління, що з’явилися з появою електронних сигарет.

    Учні також отримали цікаву та корисну інформацію про вейп та  вейпінг та  відповіді на свої запитання з цієї теми.







Немає коментарів:

Дописати коментар