17.05.23

Читальна зала запрошує!

   В травні українці традиційно святкують важливі для кожного дати - у другу неділю травня (14 травня у 2023р.) День матері та у третій четвер травня (18 травня у 2023р.) День вишиванки.

   В Україні День матері почали святкувати з 1999 року. Мама в нашій країні з давніх - давен вважалася справжньою берегинею домашнього вогнища і саме тією людиною, до якої діти завжди приходять за добрим словом, порадою, допомогою.

   "За все, що маю, дякую тобі, За все, що маю, і що буду мати..."

   Саме таку назву має виставка до Дня матері, на якій представлені кращі зразки віршованих рядків відомих українських письменників та поетів: Ліни Костенко, Миколи Луківа, Василя Симоненка, Дмитра Павличка, Бориса Олійника, що присвячені любові до Матері!

   Читаємо! Насолоджуємось!






   День вишиванки має багато цікавих звичаїв. У цей день українці одягають традиційний національний одяг - вишиванки. Свято відображає багатство українського народу та його історію.

   Сьогодні вишиванка - не лише символ національної свідомості, а й символ свободи та боротьби! 

   Та чи знаємо ми, що за візерунки, насправді, прикрашають наш одяг, якими древніми є їхні основи, що вони означають та чому виглядають саме так? Яка ж сакральна геометрія захована у скарбах бабусиних скринь? Це ж не просто кола, ромби, спіралі! Ці фігури створювались десятками століть тому як унікальні символи...

   Запрошуємо переглянути розгорнуту книжкову виставку - інсталяцію "Таємничі коди предків: 12 головних символів української вишивки" та знайти відповіді на усі ці запитання за допомогою книг!










Немає коментарів:

Дописати коментар