12.05.23

"Пам'ять мого народу"

     Досі в Україні лишається викривлення уявлення про події Другої світової війни. Багато наших громадян і досі вважають воїнів УПА посібниками нацистів, а Радянський Союз, країною, яка усіх врятувала. Саме тому важливо продовжувати говорити про ці події, дошукуватися фактів і відсіювати радянську та російську пропаганду.

    Водночас, українці мають ретельно дослідити власну участь у подіях Другої світової війни. І навчитися вшановувати пам'ять про всіх тих, хто захищав Україну, до складу яких би збройних формувань вони не були включені, адже чимало солдати радянської армії, так само як і вояків УПА, воювали за свою землю, за свою батьківщину.

    До річниці Дня пам'яті та примирення для учнів 8-Б класу ОЗ "Диканська ЗОШ І-ІІІ ступеня" та учнів 9-А класу ОЗ "Диканський НВК ім. М.В. Гоголя" бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки провели годину пам'яті та примирення  "Пам'ятаємо... Перемагаємо!", майстер-клас з виготовлення символу Дня пам'яті та примирення - червоного маку "Квітка пам'яті" та урок патріотизму "Пам'ять заради майбутнього".

    Протягом заходів присутні дізналися подробиці про початок та завершення Другої світової війни, про рух опору, скільки країн було втягнуто у це жахіття, кількість жертв. Переглянули відеосюжети про події того часу. Учні ділилися спогадами про своїх прадідів, які пройшли та пережили війну. А також працювали над виготовленням символу Дня пам'яті та примирення - червоного маку.












Немає коментарів:

Дописати коментар