21.11.23

Події, які змінили світ

   21 листопада - День Гідності та Свободи в Україні. Одне із знакових державних свят встановлене на честь двох революцій - Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013-го. У цьому році відзначаємо перший ювілей Революції Гідності - 10 років.

   Майдан утвердив Україну як європейську державу, а українців — як європейську націю. Ми продемонстрували всьому світові, що готові боротися за своє цивілізоване європейське майбутнє.

   Тепер ми розуміємо, що Революція Гідності й російсько-українська війна — це єдиний процес, початок чергового витка протистояння із заклятим сусідом-ворогом, продовження боротьби українців за цінності, за свою історичну пам’ять, культурну ідентичність, майбутнє.

   Уже 10 років ми платимо надвисоку ціну за нашу мрію. Однак попри всі спроби нас залякати та завоювати далі йдемо вперед. Бо українці знають, що таке воля, на генетичному рівні й готові боротися за неї до останнього подиху.

  В цей день до читальної зали Диканської публічної бібліотеки завітали підоблікові Полтавського районного сектору №1 Державної установи «Центр пробації» та фахівець Полтавського сектору №1 Я. Пікуленко на годину історичної правди «Події, які змінили світ».

   Провідний бібліотекар читального залу С.Тютюнник розповіла присутнім про події зими 2013-2014 років, про загибель Героїв, ім’я котрим Небесна Сотня, про трансформацію Революції Гідності у визвольну війну проти російського окупанта та внутрішніх перевертнів, про українських патріотів на Сході країни, що мають надвисоке почуття обов’язку і любові до України.

   Також учасникам було запропоновано переглянути книжкову виставку «День Гідності та Свободи».







Немає коментарів:

Дописати коментар