24.08.24

                                     Свята земля серпанку і калини.


З нагоди Дня Незалежності України у читальній залі Диканської публічної бібліотеки оформлено книжкову виставку - інсталяцію " Свята земля серпанку і калини".

 В експозіції представлено видання, що висвітлюють історичні й культурні аспекти становлення України, особливості національної символіки, визначні події та постаті у боротьбі за незалежність нашої держави ,нинішнє героїчне протистояння російській агресії, світову підтримку в боротьбі за цілісність нашої держави.

 Родзинкою виставки- інсталяції стала квіткова мапа "Моя квітуча Україна" виготовлена користувачами нашої бібліотеки.








                               Моя квітуча Україна !

      

    24 серпня 2024 року виповнюється 33-тя річниця від дня ухвалення Акта проголошення незалежності України!

 Але Україна почалася не з прийняття незалежності. Наше деравотворення - це понад 1000 років мудрості, хоробрості із зовнішніми ворогами.Ми незламні - ось про що має нагадати це свято. Тому що наш характер гартувався сотні років!

  Головне ж, що творить і зміцнює незалежність України - це прагнення і дії небайдужих людей! Людей ,які захищають Україну на фронті, людей ,які підтримують армію і розбудовують країну в тилу.

    У читальній залі Диканської публічної бібліотеки протягом тижня усі бажаючи мали змогу долучитись до організованого бібліотекарями флешмобу з нагоди святкування Дня Незалежності України - створення квіткової мапи " Моя квітуча Україна."

   Активних та завзятих нарахували багато, а створений макет мапи виявився навіть замалий для усіх бажаючих приєднатися! Постійні та нові користувачі бібліотеки, учасники бібліотечних активностей, небайдужа молодь та багато діток власноруч, спільними зусіллями, створили от таку святкову красу! Кожна жовта та блакитна паперова квітка - символ внеску у майбутнє мирної, квітучої України!  

 З Днем народження, Україно! Пишаємось тим, що ми українці!       

                                  









13.08.24

               "Нам немає куди іти, нам добре, там де ми народились."

  Що об'єднує поезію, прозу, есеї та громадянську позицію? Відповідь - Сергій Жадан.

   Сергій Жадан – це більше ніж письменник, це голос покоління, який відверто говорить про найболючіші теми. Це голос покоління, який відгукується в серцях мільйонів.

   Сергій Жадан – це пульсуючий нерв нашого часу. Його слова як гострі стріли, пронизують серця і пробуджують думки.Жадан – це згусток енергії, що не знає спокою. Його творчість – це вибух емоцій, які неможливо втримати. Він – серце, яке б’ється в такт з пульсом нації, відчуваючи кожне її биття. Його слова – це зброя, яка допомагає нам вистояти у найважчі часи.

  Диканська публічна бібліотека підготувала  презентацію про життя та творчість Сергія Жадана. 

06.08.24

                                    Поетове слово у нашому серці.

  Його життева зірка засвітилася 5 серпня 1938 року, а згасла 5 серпня 2023 року.

 Віктор Миколайович Булава - людина знана й шанована на Диканщині. За фахом-лікар. З 1964 року, після закінчення Чернівецького медичного інституту, працював у дільничних сільських лікарнях Чутівського і Карлівського районів на Полтавщині, а в 1974 році переведений на посаду лікаря -анестезіолога у Диканьку. У 1998 році його було названо лікарем року Диканщини.

 Очевидно, під впливом гоголівських місць до Віктора Миколайовича стала навідуватись Муза. Його творча співдружність з композиторами О.Ждановим, В. Пащенком, З. Преподобним подарували нашим краянам чимало чудових пісень. 

Він автор слів гімну Диканщини.

 То ж бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки пропонують своїм користувачам переглянути книги з творчого доробку великого патріота Диканщини і рідної неньки - України на нашій віртуальній книжковій виставці.