21.03.15

Перший вихід у відкритий космос

   Про те, що перша людина в Космосі Юрій Гагарін знають усе. Причому не тільки в нас, а в усьому світі. Але Гагарін був першою людиною полетівшим у космос, а от Олексій Леонов став першою людиною, що вийшов у відкритий космос. Відбулася ця подія 18 березня 1965 року.
Саме в цей знаменний для космонавтики день Олексій провів за межами його корабля «Схід-2» 12 хвилин. Космонавт користувався страховочним тросом, але однаково - у той момент це був величезний прорив у науці.



  Саме завдяки тому, що Леонову вдалося провести в космосі ці 12 хвилин, учені змогли зробити висновок про те, що працювати в космосі й перебувати там поза кораблем можливо.
Саме із цього дня почалася справжня історія освоєння космосу.


   Після радянського астронавта, його подвиг повторили американці. Відбулося це 3 червня 1965 року. А першою жінкою, що вийшла у відкритий космос стала Світлана Савицька. Її вихід відбувся 25 липня 1984 року. Світлана вийшла в космос не з космічного корабля, а з орбітальної станції «Салют - 7».
   У Київському планетарії відкрилася виставка "Космос: Машина часу", присвячена 50-річчю першого виходу людини у відкритий космічний простір. В урочистій церемонії відкриття взяв участь герой України, перший космонавт України Леонід Каденюк. Захід організовано спільно з Музеєм космонавтики імені С.П.Корольова (Житомир) та організацією ATMASFERA 360. Виставка триватиме до 31 травня.

Цікаві Інтернет-ресурси
      
Ø Первый выход в открытый космос [Електронний ресурс] // You Tube. – Режим доступу : https://www.youtube.com/watch?v=EdP4z1xCkH8
Ø Вихід у відкритий космос [Електронний ресурс] // Вікіпедія. – Режим доступу : http://uk.wikipedia.org/wiki//.
Ø Леонов Олексій Архипович [Електронний ресурс] // Вікіпедія. – Режим доступу : http://uk.wikipedia.org/wiki//.
Ø 18 березня річниця першого виходу людини у відкритий космос [Електронний ресурс] // Vsim. ua - Режим доступу: http://vsim.ua/Kult-podii/sogodni-18-bereznya-richnitsya-pershogo-vihodu-lyudini-u-vidkritiy-kos-10222360.htmll.
Ø Перший вихід у відкритий космос [Електронний ресурс] // Цікава історія. – Режим доступу: http://daktu.info/cikav-istorr/2647-pershij-vixid-u-vidkritij-kosmos.html.
Ø Перший в історії вихід людини у відкритий космос [Електронний ресурс] // Альманах визначних подій. – Режим доступу: http://calendate.com.ua/event/397.
Ø Легенда космонавтики О. А. Леонов в КПІ [Електронний ресурс] // Київський політехнічний інститут. – Режим доступу: http://kpi.ua/10-03-30.
Ø Людина і космос [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://bibliomiste4ko.kharkiv.ua/material/vitalnyafaxivca/kosmos.pdf.
Ø 18 березня 1965 року. Перший в історії вихід людини у відкритий космос – Олексій Леонов протягом 10 хвилин [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://sjogodni.org.ua/publ/135-1-0-24471.

Немає коментарів:

Дописати коментар