12.03.15

Майдан очима молодих

   Річниця Майдану. Саме події Революції Гідності докорінно змінили хід історії України. Саме вони сколихнули небачену хвилю народного патріотизму, достукалися до серця чи не кожного українця.
  Майдан та Революція Гідності потрясли не тільки Україну, а й увесь світ. Україна продемонструвала всьому світу, що українці - міцна духом, волелюбна нація, яка навчилась поважати себе і зуміла відстояти свій демократичний вибір.
   До річниці Майдану бібліотекарями районної бібліотеки для дорослих відділу обслуговування читачів М.Тягній та читального залу С.Тютюнник було проведено зустріч учнів Диканської гімназії імені М.В.Гоголя з учасниками Революції Гідності.
   Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та героїв - захисників України, які віддали життя за кращу її долю. Молоді диканчани мали змогу поспілкуватися із людьми, які у ті страшні лютневі дні були у самому пеклі протистояння. Схвильовано розповідав про лютневий Майдан один із активістів Артем Ганжа, який ще тоді навчався в коледжі. Як добиралися до Києва, як стояли на барикадах, носили дрова та шини до вогняної стіни, яка захищала Майдан від силовиків. Побажав усім ніколи не падати духом, адже війна колись закінчиться і ми обов'язково переможемо. Основне його кредо - не боятися йти вперед, міняючи світ на краще, не бути байдужими до того, що відбувається навколо тебе.
   Також на заході була присутня заступник голови райдержадміністрації Біляєва Т.Г., яка тими лютневими морозними днями також була на Майдані й бачила все на власні очі. Учням розповіла про своє бачення тих страшних подій. Свою розповідь доповнила відеопрезентацією "Майдан: обличчя та доля людей і країни", яку зробила з фото з власного архіву та архіву майданівців.
   Захід завершився піснею "Ще не вмерла Україна" (Гімн Євромайдану) у виконанні Ростислава Хитряка.









 
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар