19.02.15

Майдан. Україна. Революція

   Сьогодні в Інтернет - центрі Диканської ЦРБ відбулася година пам'яті "Майдан. Україна. Революція", на якій вшанували героїв Революції Гідності захисників України. Були присутні учні Диканської гімназії імені М.В.Гоголя та запрошено гостю - учасницю Євромайдану Лесю Анатоліївну Різник. 
   Провідний бібліотекар Тетяна Гальченко згадала, як розвивалися події у листопаді 2013 року, продемонструвала відеоролики про початок Революції Гідності "Майдан. Україна. Революція" та "Майдан. Перший день". Гостя Леся Різник розповіла з чого почався Майдан, про людей, що стояли там, чого вони прагнули, що відбувалося в ті дні у Києві, яку роботу виконувала саме вона. Учні мали змогу побачити фотографії з Майдану, що принесла Л.Різник. Після перегляду роликів "Штурм Майдану 18-19 лютого 2014" та "20.02.2014. Війна у Києві"  гостя закликала молодь любити свою країну, боронити її і боротися за краще майбутнє для себе та своїх майбутніх дітей.
   Згадали Героїв Небесної Сотні, прослухавши у виконанні Піккардійської терції композицію "Пливе кача по Тисині". Ще на заході прозвучали пісні, що супроводжували Революцію Гідності, такі як "Ми прагнемо змін" (група С.К.А.Й.) та Artisto - Revolution Ukraine (цю пісню ще називають гімном Євромайдану).
   Закінчився захід Гімном України і переглядом відеоролика "Євромайдан з висоти пташиного польоту".

 









Немає коментарів:

Дописати коментар