06.02.19

Ювілейна планета 2019

   





  
   
 Наша книжкова виставка презентує творчість представників українського красного письменства, чиї імена давно відомі широкій читацькій аудиторії.
  
   До вашої уваги творчість письменників - ювілярів 2019 року. 
Це і книги нашого славного земляка - видатного майстра художнього слова М.В.Гоголя. Цього року йому виповнюється 210 років від дня народження. І.П.Котляревському, письменнику, з чиїм ім'ям пов'язується початок нової української літератури, - 250! 
  Долучитися до високої поезії, заглибитись у неповторний мистецький світ відомого українського поета Д.Павличка вам допоможуть "Вибрані твори" автора, його сонети.
  Творчість сучасних письменників - особливе явище в українській літературі ХХІ століття. Жоден інший із сучасних письменників не має такого сталого реноме літописця загальнолюдських цінностей і адвоката цінностей окремої людини на тлі історії, як має його Марія Матіос. І жодна українська книжка усіх років незалежності не мала такого непідробного резонансу в суспільстві, як її роман "Солодка Даруся".
  Творчість Галини Вдовиченко - приклад якісної феміністичної прози в сучасній українській літературі. Це поетика Ф.Саган, традиційність Ш.Бронте, романтика Ірен Роздобудько та казковість самої авторки. Жінки не лишають поза увагою такі твори...
   Миколі Лукову, одному з найпопулярніших поетів України, цього року виповнилося 70 . Його поезії прочитуються серцем. Широко розлилася по всій Україні і далеко за її межами пісенна ріка на тексти поезій М.Луківа. Зі щемом у серці щоразу слухаємо "Росте черешня в мами на городі", "Половина саду квітне", "Приїжджайте частіше додому" та інші.
   До уваги сучасного читача творчість С.Жадана з його урбаністичною тематикою - поета, прозаїка, перекладача, есеїста, організатора літературних фестивалів, рок - концертів, автора кількох книжок віршів та прози.
   Вони різняться за віком, літературним досвідом, жанром, в якому працюють, проте усі разом доповнюють одне одного, створюючи цілісну карину сучасної української літератури.
   Шановні наші користувачі! Тож запрошуємо вас ознайомитись з нашою книжковою виставкою на абонементі Диканської ЦРБ і відкрити для себе нові твори і імена.











Немає коментарів:

Дописати коментар