22.02.19

"Не витравити з серця біль Афганістану" (зустріч-спомин)

    Кажуть, що час - найкращі ліки, хоча роки минають, а пам'ять вперто усіх вертає назад, коли наші недолугі керівники взялися наводити лад на чужих територіях і віддавали абсурдні накази. 
    Афганістан... У нашій  свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі.
    З нагоди 30-річниці виведення військ з Афганістану Диканським історико-краєзнавчим музеєм ім. Д.М. Гармаша спільно з Диканською ЦРБ була проведена зустріч-спомин "Не витравити з серця біль Афганістану".
    Ведуча заходу науковий співробітник історико-краєзнавчого музею Неля Гордівська розповіла присутнім про масштаби складних і неоднозначних подій в Афганістані, та згадала імена диканчан, які загинули в тій страшній війні.
    Під час заходу провідний бібліотекар читального залу Диканської центральної районної бібліотеки Світлана Тютюнник ознайомила присутніх із книгами на афганську тематику, що були представлені на книжковій виставці "Афганістан: ціна чужої війни".
    Своїми спогадами про пережите серед гарячих пісків Афганістану ділилися під час зустрічі полковник у відставці О.В. Братський та голова спілки ветеранів війни в Афганістані О.А. Онищенко. Вони ще раз наголосили про ціну взаємовиручки та підтримки. Особливо підтримки з дому.
    По закінченню заходу юні відвідувачі вручили воїнами - інтернаціоналістам квіти та всі разом переглянули відеоролик на пісню Н. Яремчука "Не жди мене" із використанням кадрів із художнього фільму Ф. Бондарчука "9 рота". 








Немає коментарів:

Дописати коментар