23.02.19

Мова – духовний код нації

    21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Наша мова – одна з наймилозвучніших, найбагатших і найкрасивіших мов світу.    
    Соціальні функції мови надзвичайно широкі. Дехто вважає мову лише засобом порозуміння між людьми. Насправді ж цим не вичерпується її значення. У мові закодовує нація всю свою історію, багатовіковий досвід, здобутки культури, духовну самобутність. Без неї, як і без сонця, повітря, рослин людина не може існувати. Як великим нещастям обертається нищення природи, так і боляче б’є по народові зречення рідної мови чи навіть неповага до неї, що є рівноцінним неповазі до батька й матері.    
   То ж провідний бібліотекар абонементу Т. М. Михайлик та провідний бібліограф О.Є. Гірняк організували та провели для учнів 8 класу мовний колаж «Плекайте в серці кожне гроно, прозоре диво калинове»    
  Мовні пазли складалися воєдино, органічно поєднуючи в собі розповіді про тернистий шлях історії та розвитку української мови, її багатство та красу.    
    Цікавинками заходу стали мовні вікторини на знання рідного слова.    
   Цікавість серед молодіжної аудиторії викликали мотивуючі відео «Читай українською! Розмовляй українською! Це круто!»    
   У читальному залі бібліотеки для користувачів організована книжкова виставка, присвячена Міжнародному дню рідної мови «Мова – життя духовного основа». Розділи виставки «Сторінками слов’янської писемності», «Наша мова барвінкова», «Довідково – словниковий світ» та «Славетні майстри рідного слова» наповнені виданнями з даної тематики, які будуть цікавими широкому колу читачів.












Немає коментарів:

Дописати коментар