21.11.12

З піснею і словом до людей

  16 листопада у народознавчій студії "Берегиня" при територіальному центрі обслуговування населення відбувся літературно - музичний вечір "З піснею і словом до людей", присвячений нашому земляку, письменнику, поету, громадському діячу Леоніду Михайловичу Вернигорі.
   Неординарна особистість, громадянин і патріот Л.Вернигора завжди займав активну творчу позицію. Автор відомих книжок "Гарячий серпень", "Вічне поле", "Теплий дощ у дорогу", "Дрова на зиму", книг полемічних роздумів "Відверта розмова", "Що з нами?Куди йдемо?". З глибин народного життя взяті персонажі творів письменника, його герої. Події у творах автора розгортаються в наш час - на заводі, у полі, у селі. Герої творів - наші сучасники, хлібороби, прості трудівники.
   Твори Л.Вернигори читаються легко - в них відчуваєш виразність думки, красу образу, дохідливість слова. То ж недарма вони повсякчас знаходять свого шанувальника.
  Саме твори нашого видатного земляка та літературознавчі розвідки про нього були представлені на книжковій виставці "З роду полтавського, з кореня українського", яку організували провідні бібліотекарі Тетяна Михайлик та Світлана Тютюнник.


  Т.М.Михайлик провела бібліографічний огляд літератури біля книжкової виставки

  Ще одна грань таланту нашого земляка Л.М.Вернигори - поезія. Які у нього гарні, зрілі вірші! І як багато з них покладено на музику українськими композиторами. До речі, одну із таких нових книг "Дозвольте вам освідчитись в коханні" Леонід Михайлович подарував бібліотеці


  В ході зустрічі звучали вірші Л.Вернигори в авторському виконанні.


 

  Ще зустріч була багата на пісні. Їх щиро дарували Леоніду Михайловичу та всім присутнім місцеві аматори сцени та солісти хору "Надвечір'я". Прозвучали пісні на слова Л.Вернигори "Айстро, моя квітко", "Білий бузок коло хати", "Козаки - добродії", "Гей, вічні ми". Для численних пошановувачів творчості Л.Вернигори пісня звучала в авторському виконанні разом з солісткою народознавчої студії "Берегиня" Т.Ленько.





  Як завершальний акорд свята зал злагоджено заспівав віночок з українських народних пісень.

  З вітальним словом виступив член Національної спілки письменників України, наш земляк Іван Якович Нечитайло.


  Шанувальники творчості Л.Вернигори щиро вдячні ведучій народознавчої студії "Берегиня" Л.К.Дейнеці та музичному керівникові Тетяні Дейнеці за організовану зустріч.


Немає коментарів:

Дописати коментар