24.12.13

Тренінг - діалог "Ринок професій ХХ ст. Яка з них твоя"

   Вибір майбутньої професії - це серйозний крок.
  У житті кожної людини настає момент, коли доводиться вирішувати, де здобути освіту або куди піти працювати. Статистика свідчить, що у світі є понад 40000 професій. Кожна з них важлива та необхідна в нашому житті, але як з поміж них вибрати свою, та яка приноситиме не лише матеріальний достаток, але й моральне задоволення.
  Вибір професії - це процес, що складається з низки етапів, тривалість якого залежить від зовнішніх умов та індивідуальних особливостей суб'єкта вибору професій. Він ускладнюється тим, що нині існують тисячі різноманітних професій, при цьому приблизно щороку з'являються сотні нових і зникають десятки старих.
  То ж на допомогу учням 8 - Б класу гімназії імені М.В.Гоголя бібліотекар Тютюнник С.І. провела тренінг - діалог, в якому розповіла значення вибору професії як вибору способу життя в майбутньому для кожного підлітка.
  Бібліотекар по роботі з юнацтвом Тягній М.І. презентувала професії "Тисяча і одна дорога". Вона розповіла учням про професії, які зараз користуються попитом та про найрідкісні і найдивовижніші, що збереглися й до нині.
   А щоб краще визначити, яка кому підходить професія, бібліотекарі провели тест "Який твій тип професії" та гумористичний тест "Що тобі "світить"?".








Немає коментарів:

Дописати коментар