12.03.14

Принципи працевлаштування та ефективний пошук роботи

   В наш час стало поширеним таке явище, як безробіття. По тій чи іншій причині людина втрачає роботу і перед нею постає проблема пошуку. Шукати роботу - це ціла наука, і чим швидше той, хто зайнятий її пошуком, цю науку опанує, тим швидше він досягатиме бажаних результатів, і тим кращими ці результати будуть.
    Вчора в Інтернет - центрі нашої бібліотеки за сприяння Диканського районного центру зайнятості для слухачів середнього віку відбувся семінар - тренінг "Принципи працевлаштування та ефективний пошук роботи", на якому присутні опановували навики ефективного пошуку роботи. Розглянули існуючі варіанти працевлаштування, переваги та недоліки різних способів пошуку, джерела вакансій. Слухачі переглянули відео "Як знайти роботу".



   Було приділено увагу пошуку роботи через Інтернет. Переваги працевлаштування через Інтернет - оперативність, зручний пошук вакансії по різноманітним параметрам (назва вакансії, посадові обов'язки, розмір зарплати, вид зайнятості, по назві фірми і т.д.), величезна кількість вакансій. Присутні переглянули форуми, де  і як шукати роботу, сайти з оголошеннями про роботу та вакансіями провідних компаній.




   Визначившись з напрямком роботи, треба підготувати хороше резюме, що являється візитною карткою шукача і є дуже важливою річчю при вирішенні питань, пов'язаних з працевлаштуванням.  Що таке резюме, як воно повинно виглядати, яка інформація обов'язково має бути, що не слід писати в резюме, що таке супровідний лист - це було наступним питанням тренінгу. Також було продемонстровано відео "Як скласти резюме".




    Співбесіда з роботодавцем - важливий етап процесу пошуку роботи. Часто успіх залежить від уміння показати себе з кращого боку, справити гарне враження, переконати роботодавця, що ви саме та людина, яка йому потрібна. Співбесіда - це попередня зустріч обох зацікавлених сторін, у процесі якої з'ясовується відповідність професійного рівня вимогам вакансії. Які типи співбесід є, як правильно підготуватися, особливості співбесіди, як правильно спілкуватися з потенційним роботодавцем - про це почули слухачі в наступній сесії тренінгу. Було продемонстровано відео "Приклад співбесіди" та відео "10 вещей, которые нельзя делать при собеседовании".


  В ході тренінгу присутні обмінювалися досвідом написання та використання резюме, проходження співбесід, на яких їм довелося побувати.
     Семінар - тренінг підготувала і провела провідний бібліотекар Інтернет - центру Гальченко Тетяна Анатоліївна.

Немає коментарів:

Дописати коментар