27.02.14

Бринить, співає наша мова

   Рішенням ЮНЕСКО 21 лютого оголошено Міжнародним днем рідної мови.Саме з цієї нагоди бібліотекарі Диканської ЦРБ (провідний бібліотекар відділу обслуговування Т.М.Михайлик та провідний бібліограф О.Є.Гірняк) організували та провели для юнацької аудиторії (9-Б і 9-В класи Диканської гімназії імені М.В.Гоголя) літературно - музичну композицію "Бринить, співає наша мова".

 

   На земній кулі функціонує 3 тисячі мов і кожна з них має право на життя, кожен народ має право нею думати і розмовляти, тому що мова - основна ознака національності. Наша мова - одна з найбагатющих і наймелодійніших мов світу.
   Саме про це йшлося в історичному екскурсі "Мово рідна, звучи в нашім домі". У бібліотечному кінозалі юні користувачі переглянули тематичний відеоролик - вірш Ліни Костенко "Крила" у виконанні Б.Ступки, український мультиплікаційний фільм "Як метелик вивчає життя" та відеокліп С.Вакарчука "Така, як ти".




   Учням були запропоновані різноманітні мовні вікторини, за допомогою яких вони змогли ще раз перевірити свої знання рідної мови.


Немає коментарів:

Дописати коментар