13.05.14

ЗМІ. Реклама. Їхній вплив на людину

   Сьогодні, коли якість інформаційних технологій та їх використання дедалі більшою мірою визначають характер життя суспільства, питання про взаємовідносини суспільства і ЗМІ, про ступінь свободи ЗМІ від суспільства, влади і держави набуває особливого значення. Засоби масової інформації як важлива складова масової комунікації суспільства виконують різні соціально - політичні ролі, ті чи інші з яких залежно від певної кількості типових соціально - політичних ситуацій набувають особливої суспільної значущості. Це можуть бути ролі організатора, об'єднувача. Але вони можуть виконувати і дезорганізаційну, роз'єднувальну роль.

  В Інтернет-центрі Диканської ЦРБ відбулося заняття - тренінг, мета якого показати негативний вплив ЗМІ. Навчити молодь займати активну позицію щодо впливу ЗМІ, використовуючи свої життєві принципи. Фільтрувати ідеї, що широко поширюються через ЗМІ і усвідомлювати ступінь їх впливу на особистість і суспільство. Показати як реклама спекулює людськими бажаннями, впливаючи на формування шкідливих звичок. Навчитися противостояти тиску реклами.
   Провідний бібліотекар Інтернет-центру Гальченко Тетяна запропонувала учням Диканської гімназії імені М.В.Гоголя міні-лекцію "Вплив ЗМІ та реклами" в ході якої були переглянуті відео-ролики "Влияние СМИ на сознание людей" та "Влияние СМИ и компьютерных игр".




   На заході також прозвучав виступ провідного спеціаліста Диканського управління юстиції Макаревич Олени "Правопорушення в мережі Інтернет. Відповідальність за порушення честі, гідності та ділової репутації в мережі Інтернет".



  







Немає коментарів:

Дописати коментар