13.06.14

Сторінками минулого України

   Вчора, 12 червня, до нашого Інтернет - центру знову завітали вихованці пришкільного табору Диканської гімназії імені М.В.Гоголя, учні, що закінчили треті класи. Цього разу пройшов урок - мандрівка "Сторінками минулого України". На початку уроку діти вивчили римські цифри, щоб потім правильно орієнтуватися в історичних датах. Провідний бібліотекар Інтернет - центру Тетяна Гальченко розповіла про них, показавши на екрані.


   Далі присутні почули про давні поселення на території України, про трипільську культуру, про скіфів, полян, антів. Розповідь перемежовувалась з переглядом фотографій древнього посуду, прикрас. Діти були активними учасниками на уроці, розповідаючи які історичні експонати бачили, буваючи в музеях.



  Відбувся у нас турнір на кращого стрільця, що рятував їжу біля людської печери, відганяючи диких звірів пострілами. Кожна дитина мала змогу пограти у цю гру.





   Трьох найкращих влучних стрільців, що набрали найбільшу кількість балів, було нагороджено символічними подарунками.


   Побувавши на уроці - мандрівці, діти почули з чого будували житло древні поселенці, де знаходиться Херсонес, що таке міста - держави ( їхні назви) та інше. Отримавши інформацію, успішно відгадували загадки, відповідали на запитання тестів.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар