20.11.14

Життя без алкоголю - найкращий вибір

   Вчора в Інтернет - центрі Диканської ЦРБ відбувся тренінг для учнів 9 класу Диканської гімназії імені М.В.Гоголя під назвою "Життя без алкоголю - найкращий вибір". Метою цього тренінгу було показати негативний вплив алкоголю на організм людини, навчити робити вірний вибір за допомогою життєвих переконань, протистояти тиску зовнішнього середовища. 
   Присутні переглянули відеоролик "Досягти мети" (Міністерство в справах сім'ї, молоді та спорту, TV студія "Створи Себе", 2006 р.). Переглянувши, учні активно обговорили такі питання, як: що таке алкоголь і алкогольні напої; чи можна вважати алкоголь наркотиками, чим він схожий на інші наркотики; як алкоголь впливає на розумову діяльність; яка реакція організму на випивку та інші. 
   Провідний бібліотекар Інтернет - центру Гальченко Тетяна провела бесіду "Наслідки вживання спиртних напоїв", в ході якої молодь давала відповіді на питання: чому деякі молоді люди починають вживати алкоголь; яку негативну сторону (наслідок) вважають більш суттєвою. Обговорили фізичні, психологічні та соціальні наслідки сп'яніння.
   Бібліотекар Гальченко Т.А. озвучила ситуацію поводження підлітків на вечірці, на прикладі якої ввели поняття алкогольна залежність та розкрили три ступені алкогольного сп'яніння: легка, середня та важка. Визначили, що таке фізична та психічна залежність, що таке терпимість (толерантність) до алкоголю. Зробили висновки по даній ситуації, зійшлися на думці, що треба вчитися брати відповідальність за свої вчинки і вирішення особистих проблем, збагачувати свій внутрішній світ духовними істинами.








Немає коментарів:

Дописати коментар