20.11.15

Мово моя українська, батьківська, материнська...

   9 листопада - День української писемності та мови. Свято відзначається щороку на честь Нестора Літописця - ченця Києво - Печерської лаври, укладача літописної "Повести временных лет", послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія, першого історика Київської Русі.
   Отож провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк та провідний бібліотекар відділу обслуговування Т.М.Михайлик організували та провели для юних користувачів бібліотеки цікавий калейдоскоп "Плекатимеш мову - цвістимуть слова".
   Про витоки української писемності та розвиток слов'янського письма, про красу та багатство української мови розповіла юним читачам Тетяна Михайлик. Присутні переглянули мультфільм про українську мову за гуморескою П.Глазового "Кухлик", прослухали вірш Ліни Костенко "Двори стоять у хуртовині айстр" у виконанні Тані - Марії Литвинюк.
   О.Є.Гірняк організувала для юнацтва мовознавчу вікторину "Буду я навчатись мови золотої", куди ввійшли конкурс знавців антонімів "Скажи без затримки", мовний конкурс "Мовознавство для допитливих".
   На завершення заходу учні переглянули соціальний ролик "Говори українською", створений студентами та викладачами Київського університету імені Б.Грінченка до Дня української писемності та мови.






Немає коментарів:

Дописати коментар