03.02.16

Подвиг українських юнаків під Крутами

   У пам'яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермонілах, у грузинів - 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців - 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами. 
   29 січня ми вшановуємо пам'ять про тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. 300 хлопчаків, майже дітей, пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу, захищаючи станцію Крути від більшовиків.
   Крути - назва невеликої станції, що розташована на Чернігівщині, уздовж лінії Бахмач - Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність.
   У Диканській гімназії №2 для учнів 8 класу було проведено годину історичної пам'яті "Подвиг українських юнаків під Крутами". Бібліотекар читального залу районної бібліотеки С.Тютюнник розповіла учням про героїчний подвиг трьохсот київських студентів та школярів на станції Крути 29 січня 1918 року, які виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли настала потреба, без вагань відділи молоде життя в ім'я свого народу.
   Звучали патріотичні вірші українських поетів, а по закінченні заходу присутні переглянули відеоролики "День в історії. Бій під Крутами" та "Ніколи не плач" (виконання Сергія Василюка).





Немає коментарів:

Дописати коментар