18.11.17

16 листопада - Всесвітній День гудзиків

   Погодьтеся, що гудзик - популярний і одночасно непомітний предмет, яким більшість з нас користується, практично, кожен день. Висить, нудьгує гудзик - спокійно так живеться. Його не помічають, поки не відірветься...
   А чи знаєте ви, що гудзики мають дуже давню історію і використовувались за призначенням ще в Стародавній Греції і Стародавньому Китаї? Досить дивно, але спочатку гудзики стали популярні у чоловіків, а жінки ще деякий час продовжували користуватися шпильками і підв'язками. Ім'я французького короля Франциска І нерозривно повя'зане з історією гудзиків - саме він замовив ювелірові 13 600 крихітних золотих гудзичків для обробки свого оксамитового костюма.
   Отож, про історію та майстерність створення гудзиків читайте на нашій книжковій виставці - інсталяції "Гудзики чудові, різнокольорові..." (абонемент). До уваги любителів рукоділля цікава книга "Энциклопедия рукоделия" і, звичайно ж, "Гудзик" та "Гудзик - 2" Ірен Роздобудько - роман, що отримав першу премію конкурсу "Коронація слова".
   Книжкову виставку - інсталяцію організували для вас провідний бібліограф Диканської ЦРБ Гірняк О.Є. та провідний бібліотекар по обслуговуванню юнацтва Тягній М.І.







Немає коментарів:

Дописати коментар