24.11.17

Голод 1932 - 1933 рр.: очима істориків, мовою очевидців

   Напередодні Дня пам'яті жертв Голодомору в Україні провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк та провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик організували для підростаючого покоління годину - реквієм "Злочин без строку давності: Голодомор 1932 - 1933 рр".
   Сходинками пам'яті про найжахливіший і наймасштабніший за розмахом та кількістю людських жертв Голодомор 1932 - 1933 рр провела юних читачів Т.М.Михайлик ("Український голокост"). В рамках бібліотечного кінозалу присутнім було продемонстровано документальний фільм "Голод 1933 року. Моторошний фільм про трагедію українського народу". Про Джеймса Мейса, американського історика, який з трибуни міжнародної конференції з голокосту та геноциду в Тель - Авіві першим серед західних дослідників публічно назвав Голодомор 1933 р. актом геноциду проти української нації, - розповіла учням О.Є.Гірняк. Саме за ініціативи Джеймса Мейса було започатковано щорічну акцію "Свічка у вікні", коли кожен член цієї акції, де майже кожна родина втратила когось із близьких, запалить у своєму вікні свічку в пам'ять про померлих.
   Увазі наших користувачів бібліограф О.Є.Гірняк запропонувала короткий огляд біля книжкової виставки "Відновити історичну пам'ять".







Немає коментарів:

Дописати коментар