25.01.18

Співаючий нерв епохи (В.Висоцькому - 80)

   25 січня 2018 року Володимиру Висоцькому, поету, актору, співаку, людині, громадянину - 80.
   В 60 - х пісні його ввірвалися у наш слух, в наші душі, а говорити і писати про нього було не можна. Його не друкували, не видавали. Когось дуже лякала гостра соціальна направленість його віршів, когось дратувала його популярність...
   Роберт Рождєственський писав: "Так ким же він був усе таки - Володимир Висоцький? Ким він був більше всього? Актором? Поетом? Співаком? Я не знаю... Знаю тільки, що він був особистістю. Явищем. І факт цей доказів уже не потребує..."
   Якщо спробувати встановити місце Висоцького в історії нашої культури кількома словами, то це буде втілена совість народу. За життя він не став ні народним, ні заслуженим. Ні лауреатом. Та воістину став народним. Він висвітлював недоліки нашого деморалізованого суспільсьва без повчань. Без покровительських ноток. Змістом його життя була боротьба за повернення абсолютного - честі, совісті, Гідності.
   Пам'яті В.Висоцького бібліотекарі Диканської ЦРБ Т.М.Михайлик та О.Є.Гірняк організували для користувачів бібліотеки на абонементі озвучену книжкову виставку "Бард радянської епохи. В.Висоцькому - 80", де для читачів експонуються вірші В.Висоцького, книги про нього - В.Висоцький "Четыре четверти пути", М.Влади "Владимир, или прерванный полет...", проза Висоцького - "Роман о девочках". Весь день для користувачів бібліотеки звучали пісні барда 60 - х, демонструвалися відеоролики.
   Життя його коротке та стрімке, пересікало небосхил людських доль яскравим метеоритом. "Співучий нерв епохи" - так назвав Висоцького поет Євген Євтушенко.
   Шановні наші користувачі! Запрошуємо вас ознайомитися з нашою книжковою виставкою, дізнатися щось нове про Висоцького, відкрити нові грані його творчості.





Немає коментарів:

Дописати коментар