20.01.18

Читай українське



« Що зараз читають, або новинки сучасної літератури »

(Список нових надходжень до Диканської ЦРБ)

1. Дяченки, С. та М. Страта / Сергій та Марина Дяченки . – Х.: Фоліо, 2017._ 340 с.

...Письменниця Ірена Хміль потрапляє в лабіринт світів, створених таємничим Моделятором — її колишнім чоловіком, геніальним винахідником. Вона розуміє, що треба рішуче втрутитись, бо «творіння» безумця вже не контролюється його волею і може спричинити катастрофу…











2. Дяченки, С. та М. Королівська обіцянка / Сергій та Марина Дяченки . – Х.: Фоліо, 2017. – 310 с.
Така собі пересічна справа: п’ятьом принцесам знайти п’ять принців… Хіба що одна дещиця: Королівство — це новий світ в безмірі невідомого, і тут немає чужоземних принців. Просто немає. Отже, виконати королівську обіцянку неможливо, а не виконати її — втратити Королівство. Чим і ким пожертвує маг дороги заради виконання королівської обіцянки?
Чим і ким пожертвує король Оберон — і заради чого, власне, ця жертва?










3. Жадан, С. Інтернат / Сергій Жадан. – Чернівці: Меридіон Черновія, 2017. – 336 с.
…Одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь. Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі…
…Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім…









4. Калитко, К. Земля загублених, або маленькі страшні казки / Катерина Калитко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. -310 с.

Земля Загублених щодня дрейфує морями альтернативної географії строго паралельно із нашою щоденною, звичною географією. Земля Загублених виникла для того, щоб надто інші люди, витіснені з «нормального» світу, мали куди піти. Виросла з потреби в укритті та оперті. Вона перероджується і розростається щоразу, коли черговий інакший переживає свою відкинутість, і тому постійно оточена водою, як ембріон. Тому й усі неймовірно різні люди цього малого світу — так чи інакше родичі, так чи інакше повторюють долі одне одного. Ця книжка в ритмі дихання — про них. Кожна історія — як міст через воду, щоб пройти і навчитися дихати в унісон з іншими. 






5. Кідрук, М. Зазирни у мої сни / Макс Кідрук. - Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 510 с.

Очевидно, на світі немає дитини, яка б не бачила моторошних снів. Але що робити, якщо жах зі сновидіння поступово переповзає в реальне життя? У дворічного Тео під час нескладної операції раптово зупинилося серце. Упродовж тридцяти шести секунд малюк тримався на межі між світом мертвих і живих. А тоді повернувся. Спливло два роки, перш ніж Мирон Белінський зрозумів, що його син повернувся не сам. Щось прийшло разом із Тео: учепилося і прослизнуло у свідомість, поки хлопчак перебував по той бік лінії, яку більшість із нас перетинає лиш один раз.







6 . Кідрук, М. Любов і піраньї / Макс Кідрук - Х.: Клуб сімейного дозвілля , 2017.- 270с.

«Любов і піраньї» — роман з подвійним happy end’ом, продовження мандрівної епопеї Максима Кідрука. Це суміш пригод, цікавих фактів та живого гумору, з легкими вкрапленнями нещасливої «love story», що закінчується феєричною авантюрою, під час якої автора ледь не з’їдають піраньї...












7 . Малярчук, Т. Забуття / Таня Малярчук .- Львів: Видавництво Старого Лева , 2016.- 250 с.

Це роман про час і пам’ять. Липинський став істориком, українським істориком, щоб нагадати народу, ким той є, і, звісно ж, не отримав вдячности чи бодай розуміння. Народ просто знищив іще одного «пана», йому ні до чого щось згадувати, а оперативної пам’яті вистачає на одне-два покоління. Утім, ці деталі не такі й важливі, головне — хто винен у амнезії? Це запитання так і висітиме у товщі рядків протягом усієї дії роману, усієї цієї навмисно акцентованої хронологічної лінійки розділів, наскрізною метафорою гігантського синього кита забуття — байдужого до кожного, визначного й не дуже.







8. Нотомб. А. Подив і тремтіння / Амелі Нотомб – Львів : Видавництво Старого Лева. 2017. - 120 с.



«Подив і тремтіння» – найвідоміший роман бельгійки Амелі Нотомб. Книжка номінувалася на Гонкурівську премію, була удостоєна премії Французької академії (Гран-прі за кращий роман у 1999 році). В основі роману – глибокий конфлікт двох традицій і культур: Сходу й Заходу. Героїня переїздить в Японію і влаштовується на роботу у велику токійську компанію…









9. Ульяненко, О. Син тіні / Олесь Ульяненеко. – Х.: Бібколектор, 2017. – 260 с.

У романі «Син тіні» розповідається про тіньовий бік бізнесу. «Куди б ти не перевів погляд, — пише Олесь Ульяненко, — ти можеш, не маючи совісті, а маючи меткий практичний розум, уміння рахувати, використовуючи психологію і вдачу крадія, вийти, як не крути, в люди». Саме так і жив головний герой цього твору — вбивав, зраджував, отруював атмосферу навколо себе і кайфував від власної безкарності. Але дечого він не врахував — що над нами є Бог, чиї жорна мелють помалу, зате певно...








10. Хомич, М. Територія брехні / Микола Хомич. – К,: Юніверс, 2016. – 250 с.

Київська Русь, ХІ століття. Князь Володимир і Рогнеда, Ярослав Мудрий і його наречена - шведська принцеса Інгігерда. Наскільки правдиво відображені події минулого в літописах і скандинавських сагах? З упевненістю можна стверджувати лише те, що в минулому люди відчували, страждали і любили, як у наш час.

Прочитавши стародавні графіті на стінах київського собору Святої Софії і розгадавши їхню таємницю, герої роману "Територія брехні" вирушають у подорож до Скандинавії - батьківщини нареченої Ярослава Мудрого Інгігерди.

Герої роману - наші сучасники. Випадкова зустріч змушує їх зануритися в тисячолітню таємницю. Бажання докопатися до правди минулого несподівано розкриває загадки їхнього особистого життя. Минуле нікуди не зникло. Носіями яких генів є ми, нащадки Київської Русі?



11. Ягелло, Й. Тирамісу з полуницями / Йоанна Ягелло . – львів : Урбіно, 2017. -310 с.

У другом класі ліцею Лінка нарешті втілює свою мрію: вона створює власний блог, де регулярно пише про все, що здається їй важливим. Її кохання з Адріаном триває, дівчина на сьомому небі від щастя! І Лінка вже не уявляє собі життя без роботи, шукає її – і знаходить! За всім цим у неї дедалі менше часу на відверті розмови з подругою, Наталією. А в тієї багато чого змінилося…
Це книжка про те, як мало ми знаємо навіть про найближчих нам, найрідніших людей. Лінка не підозрювала, з якими проблемами змагається Наталія, не знала, що молодший братик має в школі серйозні проблеми, не здогадувалася, чому раптово змінилася Рута, у якої вона працює. На щастя, ніхто з нас не є самотнім островом. Головне – вчасно помітити, підтримати, допомогти.

Третя книжка бестселерового циклу про Халіну Барську.


Бібліограф ЦРБ Гірняк О.Є.

Немає коментарів:

Дописати коментар