18.01.18

Вже Щедрівка й Коляда в наші вікна загляда

 
  З давніх давен Україна славилася традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові і шани до української духовної спадщини, рано чи пізно повертається до традицій свого народу.А чи добре ми знаємо українські традиції, звичаї і обряди наших предків?
   Отож, мозаїка народних звичаїв «Вже Щедрівка й Коляда в наші вікна загляда», що її організували для своїх юних користувачів провідний бібліотекар абонементу Т. Михайлик та провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Гірняк, допоможе молоді прилучитися до традицій наших предків.
   Захід вийшов емоційним, цікавим, багатим. Провідний бібліотекар абонементу Т. Михайлик ознайомила слухачів з традиційними святами новорічно – різдвяного циклу. Захоплено слухали учні гостей заходу – директора Будинку дитячої та юнацької творчості М.І. Дєєву та культорганізатора А. В. Оніпко – вони розповіли присутнім про таїнство Різдва Христового – одного з найвеличніших свят і, мабуть, найбагатших народними обрядами і традиціями. Урочисто і піднесено звучали колядки у їхньому виконанні: «Нова радість стала», «Колискова для Ісуса», «Ой радуйся, земле».
   Юні користувачі з цікавістю переглянули відео «Зимові свята» та відеоролик американської акапельної групи «Pentatonix» з дуже гарним аранжуванням української різдвяної мелодії «Щедрик», що здобула світову популярність завдяки композиторові Миколі Леонтовичу і яка відома у англомовному світі як «Колядка дзвонів» (англ. «Carol of the Bells») Бібліограф Диканської ЦРБ О. Гірняк ознайомила учнів 8 – «В» класу Диканського НВК ім. М. В. Гоголя з літературою про звичаї і обряди нашого народу.
   А на завершення бібліотекарі пригостили слухачів та гостей свята українськими варениками.

 


 




Немає коментарів:

Дописати коментар