30.09.21

Святкуємо Всеукраїнський день бібліотек

 


   Є багато див на землі, створених природою і зроблених руками людини. І серед них найбільше диво з див - книжка. У ній увесь неосяжний світ. Усе, що створено людським розумом, усе, до чого прагне наша душа, має своє відображення у книжці.
   Хтось із мудрих сказав: "Бібліотекар - це не професія, а стан душі, а ще - знахар". Це насправді так, бо якщо в аптеці чи лікарні вам полікують тіло, то в цьому храмі - душу.
   Згідно з Указом Президента України від14.05.1998 р. - кожного року 30 вересня бібліотекарі відзначають своє професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (мудрості) відзначається це свято. А дарують людям вічну мудрість книг бібліотекарі.
   З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у читальній залі Диканської публічної бібліотеки експонується виставка - інсталяція "Бібліоселфі "Ти де? А я в бібліотеці!", на якій користувачі можуть знайти і своє селфі та "посмакувати" шматочком святкового книжкового тортика. А гурмани читання можуть обрати книгу, скориставшись вишуканим книжковим годинником.










Немає коментарів:

Дописати коментар