25.08.22

Усе моє, все зветься Україна

 


День Незалежності України – головне державне свято нашої країни, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді. Цього року ми святкуємо 31 річницю  нашої Незалежності.

    Історія України - це шлях до Незалежності, шлях, на якому кожна подія - це крок до мрії.

    24 серпня 1991 року було проголошено незалежність української держави. Це проголошення стало кінцевим результатом багатовікової боротьби українського народу та його найвидатніших синів за незалежність України, яка протягом свого існування дуже часто страждала від посягань загарбників і в різні періоди входила до складу різноманітних держав та утворень.

    Цьогоріч День Незалежності України має для всіх українців особливе значення. У нас триває війна і окупанти скаженіють від своєї безпорадності. Українці ж продовжують гідно протистояти нелюдам й вражати світ своєю незламністю, силою та емпатією до тих, хто поруч. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, наша нація гартується у боротьбі. Ми назавжди запам'ятаємо те, хто нам друг, а хто ворог. І щиро віримо, що зовсім скоро ми  гучно святкуватимемо нашу перемогу.

   У читальній залі Диканської публічної бібліотеки експонується  книжкова виставка «Усе моє, все зветься Україна», присвячена Дню Незалежності України. Виставка презентує  науково-популярну літературу, що містить інформацію про минуле та сучасне України, про становлення незалежності нашої держави.













Немає коментарів:

Дописати коментар