25.11.22

Дорога в професію починається з мрії

   Народна мудрість каже: щасливий той, хто радісно йде на роботу і з радістю повертається додому. Але, щоб радісно було йти на роботу, треба одержувати від неї задоволення, а це залежить від вдало обраної професії.

   Вибір професії - це справа не одного дня. Як же уникнути помилок і розчарувань у виборі професії?

   До читальної зали Диканської публічної бібліотеки були запрошені учні 9 - А класу ОЗ "Диканский НВК імені М.В.Гоголя". Для них бібліотекарі підготували профбутік "Дорога в професію починається з мрії". Світ професій дуже великий: їх налічується більше 50 000. Бібліотекарі назвали кілька класифікацій, а також фактори, які впливають на її вибір.

   На зустрічі була присутня фахівець з психосоціальної підтримки мобільної команди відокремленого підрозділу міжнародної гуманітарної організації INTERSOS психологиня Рокотянська І. Застосовуючи техніку сторітелінгу, тобто з власного досвіду, розповіла про себе та свою професію. Як не вона обирала професію, а професія обрала її.

   Підготувала та провела для учнів різні психологічні вправи. Розповіла про маркери, які використовують при виборі професії. Дала рекомендації переглянути чати психологічної підтримки для молоді.

   На закінчення заходу присутні переглянули відеоролик "ТОП: 5 професій майбутнього" та книжкову виставку "На допомогу майбутньому спеціалісту"











Немає коментарів:

Дописати коментар