28.04.24

«Зона відчуження: жорстокий урок історії»

  26 квітня виповнюється 38 років від дня наймасштабнішої катастрофи в історії людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Це катастрофа залишила невиліковні рани в серцях багатьох людей і мала надзвичайно великий вплив на навколишнє середовище та життя мільйонів людей.

    До Дня вшанування пам’яті про загиблих героїв, які віддали своє життя, боролись з наслідками аварії, а також всіх, хто постраждав від цієї катастрофи для учнів 8 класу ОЗ «Диканської ЗОШ І-ІІІ ступеня» бібліотекарі читального залу Диканської публічної бібліотеки провели годину екологічної правди «Зона відчуження: жорстокий урок історії».

   На заході учні мали змогу дізнатися про Чорнобильську катастрофу різнопланово: значення і небезпека атому в житті людини; причини і наслідки аварії для екології України та світу; історія створення захисного саркофагу; воєнне сьогодення Чорнобиля та інше.

  Також молоді була запропонована нова сучасна література про Чорнобильську катастрофу: книга про місцевих героїв-ліквідаторів; книги-присвяти героям Чорнобиля та книги-фотоальбоми.















Немає коментарів:

Дописати коментар