18.04.24

Від серця до серця: читачі рекомендують

 23 квітня - Міжнародний день книги і авторського права

   Найбільше диво на світі - це книга. Найперша в історії людства книжка - це кам'яна книга настінних зображень. Далі були книжки на бересті, глині, пергаменті, папері. Найдавнішою рукописною книгою, яка збереглася до наших днів, є Остромирове Євангеліє. Написане воно було в 1050 - 1057 роках дяком Григорієм. Саме на ньому президенти України присягають українському народу при інавгурації.

   Виникнення книгодрукування у східнослов'янських народів пов'язане з іменами трьох видатних першодрукарів - Швайпольда Фіоля, Франсиска Скорини, Івана Федорова.

"Книги - морська глибина, 

Хто в них пірнає аж до дна

Той, хоч труда мав досить,

Дивнії перли виносить"

   Ці віршовані рядки належать видатному українському письменнику І.Франку. Книги - це дійсно морська глибина. В них можна пізнати все. А тому бібліотекарі абонементу організували для своїх численних користувачів книжкову виставку найпопулярніших серед читачів сьогодні книжок - на всі смаки і інтереси "Читач сказав "Браво!".

   Тут і мудрі настанови та міркування Блаженійшого Любомира Гузара, його поради українцям на щодень, і книги відомого українського прозаїка, журналіста, Лауреата Коронації слова та інших літературних конкурсів, автора численних творів різних жанрів В.Лиса, одного з найвідоміших письменників сучасної України Василя Шкляра, і книги, що давно полюбилися читачам - Братів Капранових, книги лауреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця - це наповнення світлом наших днів в цьому незбагненному і непростому світі. Увазі наших користувачів неперевершені поезії Людмили Овдієнко. Любителі книги пропонують відомий в усьому світі роман Луїзи Олкотт "Маленькі жінки" і, звичайно ж, книги української письменниці Світлани Талан, авторки низки романів у жанрі "реальних історій".

   У світі повно цікавого. Тому наші читачі діляться враженнями і пропонують нам з вами, окрім художньої літератури, пізнавальні й популярні книги, як от - Бакаларіо П'єрдоменіко та ін. "Що в моїй голові? Книжка, яка пояснює все про мозок", Володимир Станчишин "Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією", Іван Черненко "Сміх у кінці тунелю. Нотатки українського анестезіолога".

   Список можна нескінченно продовжувати...

   Читайте! Діліться враженнями від прочитаного з іншими читачами і нехай свято спілкування з книжкою ніколи не закінчується! Бажаю вам цікавих зустрічей з новими книжками!







Немає коментарів:

Дописати коментар