21.11.18

Свіча пам'яті

   Щорічний національний пам'ятний день в Україні - четверта субота листопада - День пам'яті жертв Голодомору. У ХХ сторіччі український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії - Голодомор. Найжахливішим і наймасштабнішим за розмахом та кількістю людських жертв був Голодомор 1932 - 1933 рр. Великий голод, який став піком масових репресій в Україні, поставив під сумнів саме існування нації. Протягом двох років ця катастрофа планетарного масштабу відібрала життя, за різними оцінками, від 7 до 10 мільонів наших співвітчизників.
   Саме до 85-річчя пам'яті жертв Голодомору в Україні провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк та провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик організували та провели для підростаючого покоління слайд - зустріч "Сльозою омивається душа" (відеоекскурс в історію). До цієї дати спеціально знято соціальний відеоролик "Де б ти не був - вшануй" із закликом 24 листопада о 16.00 вшанувати пам'ять жертв Голодомору. То ж старшокласники переглянули відео, а також подивилися фільм про трагедію "Голод 33-го".
   Ми повинні знати і пам'ятати про трагічну сторінку історії українського народу. Цього вимагає наш час, наша пам'ять, наша совість. 



Немає коментарів:

Дописати коментар