22.11.18

Сповідаю жалобу сумну

   Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами: 1921 - 1922, 1932 - 1933, 1947 років. Такої страшної трагедії, яку пережив український народ у 30-х роках, не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства. Не віриться, що на всеплодющих просторах шанованої світом житниці раптово зник хліб і люди залишилися без зернини. Людиноненависницький комуністичний режим вирішив голодом поставити український народ на коліна, змусити його "будувати комунізм" на кістках мільонів.
   Зараз щороку Україна прихиляє коліна перед мільонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, узбіччях доріг та цвинтарях, де насипані великі могили.
   Кожну четверту суботу листопада ми запалюємо свічку скорботи та схиляємо голови в тузі за невинноубієнними. З нагоди 85 - х роковин вшанування пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій 1932-1933 років для учнів 10 класу Диканської ЗОШ І - ІІІ ступеня був проведений вечір - реквієм "Сповідаю жалобу сумну". Бібліотекар Тютюнник Світлана ознайомила присутніх з трагічними сторінками тих страшних подій української історії, фактами  та цифрами страшного геноциду проти українського народу.
   Учні переглянули відеофільми з елементами хроніки про передумови створення штучного голоду в Україні "Справа №... Голодомор 1932-1933рр." Також оглянули книги з імпровізованої книжкової виставки "Пам'ять 33-го кличе молодих".

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар