12.03.19

Твоє ім'я - жінка

   Березень... В повітрі вже пахне весною... Снігом січе, дощиком моросить... Раптом день повен сонця по вінця. Пташки радіють першому теплу... Розпускаються перші березневі котики.
   Саме о такій порі приходить до нас 8 березня - свято Весни, Любові, натхнення, свято Жінки... Жінка! Вона надихала поетів, художників, композиторів - Муза, Кохана, Мати, Трудівниця. Образ жінки возвеличується все частіше в літературних творах. Так було, є і так буде вічно. Бо вічна краса її душі, вічна доброта її серця...
   Саме жінкам присвячена наша книжкова виставка - інсталяція, організована бібліотекарями абонементу для своїх користувачів "Я жінка, я краплина, я роса..." Тут і про жінок древньої Русі, і українки в історії, мисткині, жінки в українській літературі, наші сучасниці і "300 оповідок для душі"...
   Читайте! І нехай книга вам створить добрий настрій, зігріє душу і подарує натхнення, щоб жити далі.






    Про українську жінку написано і сказано чимало. А нещодавно провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк та провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик організували для своїх юних користувачів історико - літературну композицію "Жіночі портрети на тлі історії".
   Про місце жінки в суспільстві та славетних жінок України учні дізналися з розповіді Т.М.Михайлик (бібліомікс "Шляхетні українки"). Бібліограф підібрала для юних цікаві відеоролики про відомих жінок в номінації "Гордість україни" - це і "Анна Ярославна - одна з найвидатніших жінок Середньовіччя", і "Історія художниці Марії Приймаченко, яка підкорила Європу", "Легенда оперної сцени - як Крушельницька підкорила світ", "Українка Віта Кін, яка перетворила вишиванки на модний тренд".
   На завершення зустрічі бібліотекар читального залу С.І.Тютюнник провела для читачів майстер - клас по виготовленню квітки (троянди з сюрпризом).



 






 















Немає коментарів:

Дописати коментар