29.09.19

Єднаймося навколо книги

   30 вересня відзначаємо Всеукраїнський день бібліотек.
   Сьогодні можна багато говорити на тему "Читати чи не читати?". Чи актуально це зараз? У століття комп'ютеризації та доступу до Інтернету у ХХІ столітті книга йде поряд з комп'ютером і цінність її залишиться такою ж високою, як і раніше. Адже читання - це не просто спосіб отримати інформацію, це унікальний процес, здатний зробити з людини Особистість, яка вміє відчувати, співпереживати, мислити. Книга впливає на формування інтелекту й культурного рівня людини. Ні одна, навіть найскладніша машина, не в змозі відтворити красу поезії, глибину людських почуттів...
   "Без пристрасті до книжки людині недоступна культура сучасного світу, інтелектуальне та емоційне вдосконалення" - писав В.О.Сухомлинський. Сьогодні значення бібліотеки як центру інформації, духовної скарбниці людства зростає з кожним роком. Бібліотека - це дім, де зосереджені тисячі думок, а бібліотекар - людина, котра ці думки впорядковує й доносить їх до читача.
   Незважаючи на важливість і популярність сучасних комп'ютерних технологій, особливо серед молоді, бібліотекарі впевнені, що книга - це неоціненний скарб людства, а наш професійний обов'язок - сформувати у користувачів бібліотеки потребу в читанні, виховувати в читачів інформаційну культуру, культуру читання, навички самостійної роботи з книгою. А нагородою за нашу повсякденну роботу є те, що в бібліотеці постійно збільшується кількість читачів, розширюються читацькі запити, серед користувачів немає байдужих до бібліотеки та її справ.
   Про це свідчить хоча б ось бліц - опитування серед користувачів "Моя бібліотека", яке організували для широкого читацького кола бібліотекарі абонементу спільно з бібліографом Диканської ЦРБ напередодні професійного свята. Приємно прочитати в анкетах, що "наша бібліотека - найкраща" і у нас "створено комфортну атмосферу для спілкування з людьми і з книгою"...
   До Всеукраїнського дня бібліотек бібліотекарі організували для своїх користувачів книжкову виставку на абонементі "Єднаймося навколо книги".







   Отже, частіше заглядайте до скарбниці духовності - книги, з якої б'є невичерпне джерело мудрості!

Немає коментарів:

Дописати коментар