20.02.20

Життя, обірване на злеті

   Уже вшосте вшановує Україна подвиг учасників Революції Гідності, згадуючи Героїв Небесної Сотні, які відділи своє життя на Майдані, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи європейське майбутнє рідної країни.
   Неможливо забути ті дні.
   А почалося все з мирного протесту студентської молоді в листопаді 2013 року через те, що політичне керівництво країни не підписало у Вільнюсі Угоду про асоційоване членство України в ЄС, хоча цю подію наближали кілька українських урядів. Коли влада почала пресувати протестувальників, піднявся весь Київ. Групами і поодинці до столиці вирушали люди з усіх кінців країни. Протистояння загострилось у лютому 2014 року, коли почалися розстріли.
Тисячі поранених і майже 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецрозділів міліції. Серед них - науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, громадські активісти. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами - Охоронцями на небі.
   Для учнів 8, 9 та 10 класів Диканської ЗОШ І - ІІІ ступеня було проведено патріотичну годину "Життя, обірване на злеті". Провідні бібліотекарі Диканської ЦРБ М.Тягній та С.Тютюнник розповіли присутнім про політичне протистояння між українським народом та урядом, що відбулося на Майдані Незалежності у Києві 2013 - 2014 роках. Згадали Героїв Небесної Сотні, переглянули відеосюжети про ті трагічні події та хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих. В ході заходу лунали патріотичні вірші, а також була представлена книжкова виставка "Їх подвигу не буде забуття".
   Також на абонементі Диканської ЦРБ експонується книжкова виставка "Лицарі Небесної Сотні", яка розкриває криваві події, що відбулися на Майдані взимку 2013 - 2014 років.







Немає коментарів:

Дописати коментар