29.02.20

Життя не вічне - вічні цінності людські

   Людяність, милосердя, добро. Такі знайомі нам слова. Все частіше ми говоримо про них, а чи кожна душа відкрита для добра? Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину.
   Сьогодні людство приходить до усвідомленості жити за законами взаєморозуміння, взаємоповаги, терпимості. Це якості без яких не може бути красивою і досконалою людина. Нині великий вплив на формування моральних якостей підлітків має преса і телебачення. Багато фільмів пропагують жорстокість, насильство, ненависть.
   Тож для учнів 8 класу Диканської ЗОШ І - ІІІ ступеня бібліотекарі Тютюнник С.І. та Тягній М.І. провели годину духовності "Життя не вічне - вічні цінності людські". Щоб ще раз нагадати юнакам і дівчатам про такі важливі цінності життя як добро, чуйність, милосердя, повага до батьків та старших людей. Сформувати активну життєву позицію, що проявляється в дієвій допомозі знедоленим, немічним.
   В ході заходу учні приймали активну участь в різних конкурсах:
   - гра "Моя дія"
   - вправа "Я хочу"
   - зібрати прислів'я з двох частин.
   На захід був запрошений священник Євгеній Свято - Троїцької церкви, який розповів підростаючому поколінню про людські цінності з православної точки зору, а також як поводити себе в буденному житті при великій кількості спокус. А по закінченню заходу подарував у фонд Диканської ЦРБ повне зібрання творіву 2 - х томах Г.Сковороди, християнського мислителя XVIII. Його творчість актуальна не лише для його часу, а й для сучасників, яка є закономірною вершиною філософсько - богословних традицій.







Немає коментарів:

Дописати коментар