14.02.20

Святий Валентин - покровитель закоханих

   Про його походження нічого не відомо. Був єпископом в італійському місті Терні у часи переслідування християн імператором Клавдієм. За сповідування християнства був схоплений, закутий у кайдани і приведений до Клавдія. Той віддав Валентина на допит найосвіченішому сановникові Астерієві. Коли ж Астерій почув проповідь Валентина про Світло Христове, то вирішив випробувати його "Якщо ти ім'ям Христа твого повернеш зір моїй осліплій доньці, то я зроблю все, що побажаєш". По молитві Валентина 10 - річна дівчинка прозріла і всі домочадці (46 осіб) на чолі з Астерієм увірували в Христа і прийняли таїнство хрещення. Коли про це почув імператор Клавдій, всі вони були схоплені, кинуті до в'язниці та піддані катуванню. Найбільших знущань зазнав єпископ Валентин: його побили палицями та відтяли голову. Сталося це 14 лютого 270 (за іншими даними 269) року. 
   У той день у Римській імперії проходили щорічні святкування на честь богині Юнони - покровительки закоханих. Традиційно всі дарували один одному записки з іменами коханих. Християни перейняли цей звичай, але записували імена святих. А католицький святий Валентин став заступником закоханих. Тепер 14 лютого закохані всього світу відзначають День Святого Валентина як свято кохання, вірності, а ще - жертовності та готовності віддати своє життя заради інших.
   До цього дня бібліотекарі абонементу та читального залу підготували для вас святкові виставки - сюрпризи "Зізнайся книзі у коханні" (абонемент) та "Ти без мене - не ти, я без тебе - не я" (читальний зал). Читайте про кохання. Нехай книги подарують вам натхнення і душі свято.





 

 

1 коментар:

  1. Water Hack Burns 2lb of Fat OVERNIGHT

    More than 160,000 women and men are hacking their diet with a simple and secret "liquids hack" to drop 1-2lbs each and every night in their sleep.

    It is effective and works with anybody.

    Just follow these easy step:

    1) Go grab a clear glass and fill it with water half full

    2) Proceed to learn this amazing HACK

    so you'll be 1-2lbs skinnier as soon as tomorrow!

    ВідповістиВидалити