05.02.20

Цифрова освіта у бібліотеці

   

   Мінцифри почало навчати українців цифрової грамотності у формі серіалу.
   Раніше уряд анонсував запуск додатку "Дія", створений для діджиталізації державних процесів. Якщо розшифрувати абревіатуру, то вийде "Держава і я". Українцям обіцяють, що 120 послуг будуть доступні онлайн (в т.ч. – оплата комунальних послуг, перевірка банківських рахунків, запис на прийом до лікаря, отримання документів, юридичні консультації та ін.).
21 січня Міністерство цифрової трансформації у тестовому режимі запустило проєкт «Дія. Цифрова освіта», який має допомогти українцям підвищити рівень цифрової грамотності. 

   6 лютого відбудеться офіційне відкриття онлайн платформи «Дія. Цифрова освіта»

   Користувачам поки доступні три освітні серіали: базовий серіал із цифрової грамотності, серіал із цифрової грамотності для вчителів і серіал для батьків «Онлайн - безпека дітей». У цих курсах можна дізнатися, приміром, як не вестися на фейки; розуміти, які онлайн - ігри безпечні; протидіяти кібербулінгу; користуватися Google - документами; створити власний блог тощо.
   «Сьогодні ми запускаємо освітню онлайн-платформу з навчання цифрових навичок українців. Кожен повинен мати право на безкоштовну освіту в цій сфері. Згодом це стане нашою національною конкурентною перевагою. Навчатися можна буде і в будь-якій комп'ютеризованій бібліотеці за нашою програмою», — пише у своєму Facebook Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 
   Мінцифри підписало меморандум з Українською бібліотечною асоціацією. Бібліотеки мають стати першими хабами проєкту «Дія. Цифрова освіта» і надати всім охочим доступ до безкоштовного навчання на національній онлайн - платформі з цифрової грамотності. 
   Бібліотеки України долучилися до національного проекту «Дія. Цифрова освіта», мета якого – навчити цифровій грамотності 6 млн. українців. Бібліотеки Полтавщини – теж партнери Міністерства цифрової транс-формації України.
   Диканська центральна районна бібліотека запрошує всіх бажаючих на безкоштовне навчання. Після завершення навчання, користувачі матимуть змогу скласти фінальне тестування та отримати електронний сертифікат.

   Запрошуємо щодня (крім понеділка) до Інтернет - центру Диканської центральної районної бібліотеки на безкоштовне навчання роботі на комп'ютері в мережі Інтернет!
   


   Але першими у нас розпочали це навчання самі бібліотекарі Диканської центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей. Сьогодні відбулося перше заняття, на якому присутніх з навчальною платформою познайомила директор бібліотеки Наталія Кучеряєва, а про саме навчання на платформі - провідний бібліотекар Інтернет - центру Тетяна Гальченко.
 



 

 


 




Немає коментарів:

Дописати коментар