27.02.20

Українську мову знай - гідно й чемно розмовляй

   Одним із найбільших скарбів, які успадковує народ від своїх предків є, незаперечно, його рідна мова - схованка людського духу, його багата скарбниця. Мова - це стежина, що поєднує минуле із сучасним, відкриває шлях у майбутнє. Людина, яка досконало володіє рідною мовою, має під ногами твердий грунт, вона впевнена в собі: несе високу культуру і має надійне майбутнє. 
   І тому, вшановуючи рідну мову, рідне слово, книгу, бібліотекарі організували для юних читачів до Міжнародного Дня рідної мови бібліомікс "Єдиний скарб у тебе - рідна мова". Увазі присутніх було запропоновано інформаційну годину "Мова - життя основа" (провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик), відеоролики "До Дня української мови", "21 лютого - день рідної мови", "П.Глазовий "Кухлик". В ході заходу бібліотекарі спробували визначити тих, хто краще знає рідну мову та шанує традиції свого народу - провідний біблограф О.Є.Гірняк підібрала та провела  з учнями цікаві конкурси "Мовний всезнайко" - конкурс скоромовок, на знання антонімів, фразеологізмів в українській мові.
   Захід пройшов легко і цікаво. Для старшокласників він був багато в чому пізнавальним. Бо мова українська - то невичерпне джерело, порадник і вчитель тим, хто її шанує і любить, і суддя тих, хто її зневажає. Адже багата мова - багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова - висока моральна культура. Кожен повинен прагнути до того, аби його мова стала досконалою.




Немає коментарів:

Дописати коментар