01.12.21

Чорний список жертв смертельного вірусу

   Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який вперше був проголошений ВООЗ у 1988 році. Цей день встановлений з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ - інфекції, а також як день пам'яті жертв цього захворювання.

   Сьогодні ВІЛ - це не вирок. Люди з вірусом імунодефіциту можуть жити звичним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати. Достатньо вчасно вживати ліки.

    Для учнів 10 - 11 класів ОЗ "Диканська ЗОШ І - ІІІ ступеня" був проведений Бібліо - Віл - Шок "Чорний список жертв смертельного вірусу", присвячений Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом. Провідні бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки С.Тютюнник та М.Тягній розповіли учням про деякі факти з історії виникнення СНІДу та як себе захистити від "чуми ХХ століття".

   Учні переглянули запропоновані бібліотекарями відеоролики про ВІЛ/СНІД. А книжкова виставка "Не дати СНІДу шанс" - дала можливість ширше ознайомитись з рекомендаціями про те, як вести здоровий спосіб життя.






Немає коментарів:

Дописати коментар