10.07.24

Олекса Пугач «Отаман Коваль»

   Шановні читачі! Презентуємо вашій увазі нове видання, що відтепер маємо у фондах Диканської публічної бібліотеки – Олекса Пугач «Отаман Коваль».

    Знайомтесь, Олекса Пугач – за фахом – юрист, за покликанням – історик – краєзнавець ,автор книг «Багачанський Шельменко»(2021 р.), «Отаман Гонта 1920 року» (2006р . і 2018 р.), «Отаман Левченко»(2020 р.)

    У книзі «Отаман Коваль»(2020 р.) розповідається про повстанський рух козаків і селян Гадяцького та Зіньківського повітів Полтавської губернії в 1920 – ті роки, який був спрямований проти московських більшовицьких окупантів та реалізації ленінської політики «воєнного комунізму» На чолі супротиву стали сміливі і рішучі борці за Україну: відомі отамани Л.Христовський, М.Мандик, маловідомі ватажки Антоненко,Бей, Листопад, Кундій та ін., а також авторитетна українська письменниця Олена Пчілка.

    Особливу увагу в книзі приділено постаті отамана Олександра Коваля. Всі події висвітлені на основі архівних документі і фотознімків, а також спогадів безпосередніх учасників тих подій, переказів їхніх рідних і близьких.

    Щиро вдячні автору за подарунок та запрошуємо усіх зацікавлених до читання!
 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар