03.10.19

"Будеш, батьку, панувати доки живуть люди"

   Цієї осінньої пори відновилися заняття "Університету ІІІ віку", що діє при Диканському територіальному центрі. Продовжуючи добрі традиції співпраці між бібліотекою та територіальним центром, провідний бібліотекар читального залу С.Тютюнник підготувала для слухачів літературно - мистецького факультету літературний бенефіс "Будеш, батьку, панувати доки живуть люди", присвячений 250 - ій річниці від дня народження видатного земляка, першого класика нової української літератури Івана Петровича Котляревського.
   250 років, що відділяють нас від народження українського класика - чималий відтинок історії. Але невмирущі його твори з поступом часу все більше захоплюють і чарують нащадків, усе ближчі прийдешнім поколінням, які знову і знову звертаються до чистих джерел невгамовної "Енеїди", ніжної "Наталки Полтавки", дошкульного "Москаля  - чарівника".
   Під час заходу бібліотекар розповіла слухачам про найсокровенніші сторінки із життя класика. Мова йшла про жіноцтво, адже Котляревський був улюбленцем прекрасної половини людства. Був дуже привабливим, умів розумно розповісти про серйозні речі, дотепно пожартувати, доречно навести цитату з якогось твору. Але незважаючи на всі позитивні якості, які були йому притаманні, Іван Петрович так і залишився одинаком на все життя.
   Присутні із задоволенням переглянули відеоролики про життя видатного земляка - полтавця та перегорнули сторінки книг, що експонувалися на книжковій виставці "Вічну пам'ять заслужив".





Немає коментарів:

Дописати коментар