01.06.21

Геть хвороби, геть паління – ми – здорове покоління!

    Починаючи з 1988 року, 31 травня в Україні щорічно відзначається Всесвітній день без тютюну. Метою цього дня є активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності.

   Куріння тютюну є однією з найсерйозніших проблем сучасної охорони здоров’я й основною причиною передчасної смерті, якої можна уникнути.

   Проблема тютюнокуріння в Україні залишається вкрай напруженою. На сьогодні палить майже половина чоловіків працездатного віку в міській і 60 % в сільській місцевості.

   Куріння є не лише особистою проблемою кожної людини окремо, але й гострою соціальною проблемою, з якою пов’язане майбутнє всього людства.

   З огляду на, безперечно, катастрофічну ситуацію, що склалася в Україні щодо збільшення кількості курців, вагомою є профілактична складова в процесі пропаганди здорового способу життя серед населення.

   Не палити – стає в Україні ознакою гарного тону. Кожен, хто кине палити, може подати добрий приклад оточенню, мати здорових дітей, не турбуватись, що завдає шкоди здоров’ю членам сім’ї й почувати себе краще фізично.

   З метою профілактики та пропаганди здорового способу життя серед підростаючого покоління та до Всесвітнього дня без тютюну для учнів ОЗ Диканської ЗОШ І-ІІІ ступеня бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки організували акцію «Геть хвороби, геть паління – ми – здорове покоління!», в ході якої учні 7-их класів взяли участь у дискусійному бар’єрі «Наслідки шкідливих звичок», який підготували для них провідний бібліотекар читального залу С.Тютюнник , провідний бібліограф О.Гірняк та провідний бібліотекар М.Тягній. Переглянули відеоролики про шкідливий вплив вживання алкоголю і тютюнопаління на організм людини та отримали на пам’ять інформаційні буклети «Скажи курінню – ні!», які підготувала провідний бібліограф Диканської публічної бібліотеки О.Гірняк.












Немає коментарів:

Дописати коментар