26.06.21

Конституція – паспорт держави.


   28 червня цього року Україна відзначає 25-ту річницю Конституції, головного нормативно-правового акта нашої держави.

    Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня 1996-го року. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту – про державні символи України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні. Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Прийняття конституції було найважливішим кроком в забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

   З нагоди цієї дати у читальній залі Диканської публічної бібліотеки експонується тематична  книжкова виставка «Конституція – паспорт держави».

   Представлені матеріали ознайомлять з важливими етапами історичного розвитку України на шляху до становлення України, як конституційної держави. Ознайомившись з виставкою Ви дізнаєтесь значення Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу. Розміщена література дає відповідь на питання, якою ця держава повинна стати.











Немає коментарів:

Дописати коментар