19.10.21

«Мужність і відвага крізь покоління».

 

       14 жовтня в Україні відзначали День українського козацтва. Упродовж майже трьох століть воно залишалося свого роду лицарським орденом, який захищав рідну землю від ворогів.

    Цього дня в Україні святкують відразу чотири свята – Свято Покрови Божої  Матері; День українського козацтва; 79-річницю створення Української повстанської армії та День захисника України.

    Тож з нагоди цього свята провідні бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки С.Тютюнник та М.Тягній спільно з фахівцем Диканського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області Я.Пікуленко провели для учнів 7-Б класу ОЗ Диканська ЗОШ І-ІІІ ступеня патріотичну годину «Мужність і відвага крізь покоління».

   Провідний бібліотекар С.Тютюнник розповіла про свято Пресвятої Покрови, яке є єдиним релігійним святом і водночас національним і державним.

  Провідний бібліотекар М.Тягній ознайомила з історією виникнення козацтва, а фахівець Полтавського районного сектору №1 Я.Пікуленко розповіла про сучасних козаків-лицарів, які захищають східні кордони нашої Батьківщини від сусіда-агресора.

   Із задоволенням учні приймали участь у рухливих іграх та конкурсах, які для них підготували бібліотекарі та переглядали відеоролики «Цікаві факти про козаків».













Немає коментарів:

Дописати коментар