20.10.21

«Світ професій і моє місце у ньому».

 

    Робота приносить втіху тільки тоді, коли любиш те, що робиш. Це аж ніяк не відкриття. Працюючи за своїм покликанням, людина сповнена енергії, фонтанує новими ідеями. Тож саме зараз, у підлітковому віці, потрібно шукати свій життєвий шлях. І коли знайдеш захоплення, від якого отримуєш шалене задоволення, то його і розвивай.

   А щоб краще орієнтуватися у світі професій, підліток повинен мати повну інформацію про існуючі професії. Цю інформацію можна одержати в центрах зайнятості населення, під час проведення днів відкритих дверей у навчальних закладах, ярмарках професій, а також у довідковій літературі, яку можна знайти у бібліотеці.

   А щоб старшокласники краще могли орієнтуватися у світі професій провідні бібліотекарі Диканської публічної бібліотеки С.Тютюнник та М.Тягній провели для учнів 10 класу ОЗ Диканська ЗОШ І-ІІІ ступеня профорієнтаційний прогноз  «Світ професій і моє місце у ньому».

   Бібліотекарі розповіли учням про фактори, які впливають на вибір професії та ознайомили із класифікацією спеціальностей за п’ятьма типами. Із задоволенням старшокласники відповідали на питання тесту «Мій тип професій» . Складали списки професій, які потрібні для виготовлення якогось предмета. Пояснювали суть традиційних професій та брали активну участь в обговореннях.











Немає коментарів:

Дописати коментар